Happy together


Hejsan. Uppdateringen går väl sådär, har lite annat för mig nuförtiden. Vad vet jag inte, men ja. Datorn får inte så mycket tid... Jag måste förresten göra något kul snart, har ju tråkigt för det mesta känns det som. Snart påsk, och en till speciell sak.. Försök lista ut vad det är! Gissa! :D

Forever Young


Hejhå på er! Uppdateringen har väl inte varit den bästa, men jag har inte mått spceciellt bra de senaste dagarna. Så där har vi en alldeles utmärkt anledning! Förhoppningsvis börjar jag må bättre nu, och se där - våren verkar ha hittat hit! Äntligen. Sjukt trött på all snö.  Vad har jag gjort under tiden jag inte bloggat är en bra fråga, och svaret är ännu bättre. Ingenting. Enkelt, men bra. Haha. Jag har varit i skolan, tråkigt.
 
Igår gick jag hem från skolan, och såg jättefina gula krokusar och en massa snödroppar! Måste tillbaka dit och fota! :D Men med vem... ?  :/

I just wanna kick your ass and see you cry


Good morning sunshines. Jag har haft två sämsta dagar denna vecka. Allt har varit konstigt, rörigt, falskt ect. jag ska i alla fall inte dra in bloggen i det och istället skriva glada och trevliga inlägg! :]

Vad ska ni hitta på idag? Själv ska jag vara & sova över hos en kompis inatt! : ]

Out of reality.

Allt är bara konstigt just nu. I mitt liv alltså. Så ja. Blir inget "normalt" inlägg idag och som ni såg ej igår heller. Tyvärr.

Nu ska jag se på film! ;)

She's the one.


Idag har varit en riktigt speciellt dag. Varför? Jo, för den har varit onormal. Alltså, ja. Inte för att den har varit det men jag har inget annat att skriva. Hjärnan är tom, idéerna är borta och allt är liksom bara.. ja, tomt. Hoppas det blir bättre till i morgon!

Bilden ja. Jag gillar den. Pommac med granatäpple. Mums!

Så fel man kan läsa ibland..

"Montazami lånar ut sin bröst till den svenska reklam...."
Woops, läste visst lite fel. RÖST ska det stå, haha! :D


A piece of cake


A piece of cake. Det här fotot är taget i början av året, ändå kommer den upp nu? Varför? Jo, jag har 1000 foton på min kamera, och jag har aldrig tid att kolla igenom alla! Inte heller att överföra dem till datorn...

Tisdag den 16 Mars har varit en ganska tråkig dag. Inte för att det har hänt något som gör dagen alldeles speciellt tråkig, utan den var bara allmänt tråkig. Måste hitta på något kul nu.. Hmm.. Vad sägs som att städa kaninens toalett... ?

"A jewel reflects a human's personality"


"A jewel reflects a human's personality" Tänkte faktiskt att jag skulle ta och pyssla lite med pärlor och sånt. Har spenderat sammanlagt 1.52 timmar vid datorn nu. Bra att göra lite annat här i livet också, haha! Fast.. datorn är ganska rolig också, typ ;) ♥

- Apples on Fire -


Apples on fire. Idag hade jag spanskaprov - gissa hur det gick? Jo, faktiskt väldigt bra! Snarare mycket bra, tycker jag.
14,5/15 poäng, great? :) Tänk att man alltid ska prata om skolan. Skola, skola, skola. Att prata om äpplen är säkert bättre.
                  Särskilt -Äpplen i brand- Som vanligt har jag meningslösa rubriker. High-five på den! ;) ♥

I like chocolate. Do you like chocolate?


...Oh, i love chocolate!
Tjänare. Bara för att jag la upp en bild på en Lindt-choklad var jag tvungen att springa och smaska i mig en! Haha! Vad har ni gjort idag? Vad har jag gjort idag? Njae. I princip inget faktiskt.. Hoppas det händer något kul resten av dagen då! :)

Vilken är din favoritchoklad? Kommentera!

Skulle ni kunna hjälpa mig? :)


Läkerol arrangerar en tävling där man får skapa sin egen tuggummi-mix med egna smaker osv. Jag har skapat mig en smak av GRANATÄPPLE, PASSIONSFRUKT och LIME/CITRON. En riktig Fresh Summer-smak!
Gott, eller hur? :)

Hur gör du för att rösta på min tuggummi-mix?
Du klickar bara på bilden ovan, så kommer du till min "tuggummi-sida". Där kommer
samma bild upp som du ser här. Klicka bara på "Rösta på mixen" så är det klart! :)

Om jag vinner, vad skulle jag göra då?
Först och främst skulle jag bli glad.  Sen skulle jag börja skänka pengar varje månad till
WWF och andra välgörenhetsorganisationer, eftersom jag inte kan göra det idag då jag
inte har tillräckligt mycket pengar. Allt skulle självfallet inte bara gå till mig, utan på något
sätt skulle jag göra något bra av det! Sen skulle jag blogga oftar också, thihi! :) 
Det skulle betyda jättejättemycket för mig om ni röstade! Jag skulle bli oääääändligt glad! ♥

Själv tycker jag verkligen att mixen av granatäpple, passionsfrukt och lime/citron ska finnas som tuggummi! De är lite sötsyrliga och riktigt uppfriskande!

Ni kan ju alltid gå in och skapa er egen mix av tuggummin? Jag lovar, det är sjukt kul! :)

We keep on rocking.




Under sportlovet var jag ju i stan och handlade lite. Här får
ni två dåliga bilder på vad det var, men ja. De får duga!

Every day since I discovered the music.



Häromdagen kom jag på att jag inte har lyssnat på Spotify på länge. Vad var lösningen?
Jo, lyssna på Glee-låtar fyra dagar i streck! :)

A pointless thing.



Tjenare. Har inte ork att blogga, men slänger upp ett litet inlägg i alla fall :) Jag har anmält mig till en fototävling med bilden ovan, haha. Fast nej, den ser inte ut så. Men ni får inte heller se hur den ser ut ;) Bara om jag vinner, hahah! x) Yes, jag är lite evil hära, men jag vill inte lägga upp massvis med bilder på min kompis som är "modell" för bilden i onödan. Bloggar förhoppningsvis i morgon - nu vet ni att jag lever i alla fall! :)

I brist på fantasi och ork slänger jag upp det här inlägget! :)

EDIT; Detta är mitt 300:e inlägg :D

The thing i always wanted to say.

Tjena fena. Alla mina dagar denna vecka har varit rätt så tråkiga. Haha, tråkigt nog. Fast det hände en kul grej i skolan häromdan, höhö. En tjej hällde mjölk på en annan tjej, hahahaha! :] Oh yes, jag tyckte det var kul att höra. Såg det tyvärr inte.. :/ Nu är jag hungrig och ska äta!

Har förresten svenskaprov i morgon. Superkul.. !

Spring is great. Summer is better.


Hallou. Jag har faktiskt inget att skriva, så det får bli en bild istället! :) Fast.. det är väl inte så dåligt det heller..?
Nej nu ska jag dricka smoothie och titta på "Halv åtta hos mig". Thaha :)


When you don't know what to do.

Internationella kvinnodagen åttonde mars.

Halloumi alla där ute. Ja visst är det gott, men lite konstig smak är det allt. Haha, torr humor.. :)
Jag bloggade ju inte precis igår, bara ett kort inlägg, höhö. Skolan har börjat igen (har haft sportlov). Konstigt nog tyckte jag inte det var så jättetråkigt idag. Märkligt. Och ja, jag hatar skolan. Men man måste gå i alla fall,
b u h u...

Vad har ni gjort idag då? Det har inte hänt något kul precis. Förutom att jag måste svara på maassa kommentarer. Jo förresten, snön börjar smälta! Äntligen! Fast usch vad jag hatar snö när det är på väg att smälta. Ueh. Just det. Tog också en promenad runt en liten sjö idag med några av mina vänner. Kul, men kaallt. Och slaskigt.

Grattis alla tjejer! Internationella kvinnodagen idag ju! :)

Konsten att skriva ett litet kort inlägg...

When you are out for a walk...

A magic pop-up...

Tjänare. Ah, jättefint väder idag ju! Jag vill ska ut! Förresten fixade jag en lite kul grej idag. Ni vet i arkivet som ni hittar längst ner på sidomenyn? Där finns det ju fyra månader innan jag skapade bloggen länkade. (De som är överstrukna) Men det finns ju ingenting där! Alltså inga blogginlägg. Men klicka och se vad som kommer upp! :D

Hahah, jag vet. Dålig humor.. :)

Spring 2009


Vår 2009.

En mysig kanin-fredag.

Angående plaggbilder



Det har varit många disskusiorner kring huruvida man får använda bilder på olika plagg från klädbutikshemsor till bloggar. Många gör olika collage där de listar olika plagg som de gärna vill ha osv. Frågan är; Får vi bloggare använda deras bilder till våra bloggar? Många tycker väl att det är en självklarhet, eftersom vi gör reklam för butikerna. Men det hela handlar om copyright, och vem som egentligen äger rätten till bilderna. För att vara säker på vilka butiker som tillåter användning av deras bilder till bloggar, har jag frågat dem.

Jag har bloggat om det här tidigare; {länk}

Jag har mejlat till sex butiker vars bilder oftast används till olika "modecollage";
H&M, Kappahl, Lindex, Gina Tricot, Cubus och Topshop.

Fyra av dessa har svarat idag (5 mars) och de andra två väntar jag fortfarande på svar från.
Jag har ställt samma fråga till alla 3, nämligen;

"Får man använda era plaggbilder på bloggar?"




Cubus var de som svarade snabbast. De tillåter inte att man använder deras bilder från huvudsidan, utan hänvisade till denna sida,{länk}, som är en undersida till cubus.com. Där finns det plaggbilder som är fullt tillåtna att användas.


H&M svarar att de inte har några publiceringsrättigheter till bilderna då de ägs av fotografen. M a o är de inte tillåtet här heller att använda bilderna. De hänvisade till en annan sida, men när jag kommer till den är den bara till för journalister. Kort; H&M's bilder får inte användas på något sätt.


Gina tillåter att man använder deras bilder på bloggar, så fritt fram att göra Gina-collage :)


Topshop svarar att de inte kan besvara frågan... ?


Har inte svarat än..


Lindex tillåter att man anväder deras bilder till bloggar, så länge man anger att produkten kommer från Lindex. De har även utvecklat en smart funktion för bloggare; gå till Shop Online - välj produkt/plagg - klicka på ladda ner. Bilden laddas då ner till din dator och du kan lägga upp den på bloggen! :)



Om copyright och upphovsrätt kommer jag skriva ett inlägg om lite senare. Annars kan ni bara skriva in orden i google och läsa mer där.

Har du några frågor? Ställ din fråga här!

Turn around, but don't look back.

En liten miss idag, haha. Som ni troligtvis vet skulle jag gå till bageriet idag. Visst gjorde jag det. Hade länge planerat att jag skulle ta med kameran och fota ett och annat gottigott, men när jag väl var där och plockade fram kameran står det att jag glömt minneskortet. Great. Haha, blev tyvärr inte bilder då.. :)

Väldigt diskuterat är det här med huruvida man får använda H&M's bilder på bloggen osv. Jag har nu mejlat till både H&M, KappAhl, Gina Tricot, Cubus och Lindex och frågat alla samma fråga. Redovisar svar när de väl kommer. ^^'

Att vara, eller att inte vara. Det är frågan.

Jag tror min kanin helt plötsligt har utvecklat någon form av extra mycket lyckopiller i hjärnan, för helt plötsligt har han blivit hyperaktiv! Han har sprungit runt hela morgonen och jagat sin boll och sprungit in i mitt rum för att helt plötsligt en tiondels sekund senare springa ut igen. Och plötsligt blev denna del av inlägget fullt av plötsligt.

Jag tror också att jag har utvecklat någon form av "börja-må-illa-när-du-åker-tunnelbana" sjuka. Inte okej, haha. Har ju åkt tunnelbana mer än 4 timmar på två dagar, och visst börjar jag må illa! Men bara av att åka två minuter känner jag mej också illamående. Uh..

Ang. filmen jag såg igår - Farsan - Tror jag hade lite för höga förväntningar. Trodde den skulle vara roligare. Det var väl en okej film, inte den bästa, men okej.

Lite senare ska jag troligtvis iväg till ett bageri för att köpa något mumsigt, haha. Får väl se om det blir av..

Edit: Min kanin till husdjurs lilla "sjukdom" börjar försvinna. Great :)

Does it make some sense?



Och vad är detta? Jo, min lilla goda lax-smör-persilja-skorpa..

The whole way to the cinema

Mitt lilla fina mål. Fint och fint, dessvärre väldigt bra och hyfsat effektivt. Stryk sista ordet då, haha. Men ja. Jag tänkte, att nu när jag ändå har  t i d  eftersom det är sportlov, så kan jag väl ändå blogga två gånger per dag! Jag menar varför inte? Så, förhoppningsvis kommer det ett inlägg på förmiddan och ett på eftermiddan härefter :)
Dessutom ska jag försöka göra dessa intressanta också, haha!

Idag ska jag på bio och se "Farsan". Hoppas den är rolig, hahha :D Ikväll vet jag inte om jag kan blogga eller inet, eftersom jag inte kommer tillbringa dagen hemma precis. Jaja, ni får ha en underbar dag! Även om det är vinter och hela Sverige är skit.

Köpte förresten Ballerina Kladdkaka förra veckan bara för att "smaka". Brukar i princip aldrig köpa sånt annars. Den var väl sådäär.. Godare med riktig kladdkaka, som dessutom inte innehåller massa skit, eftersom jag gör den själv! :)

She flies with her own wings


För tillfället är Sverige helt fruktansvärt, otroligt, jäkla sämst..

Hellu. Sportlovet har varat i två dagar, men jag har fortfarande inte gjort något kul. Det här börjar bli tråkigt. Synd att det inte är sommar, för skulle det vara rikrigt roligt. :)

Idag ska jag till tandläkaren för undersökning, typ. Sen till stan, troligtvis, för att se om jag hittar något kul. Haha.
...

Förlåt förresten för dålig uppdatering.













Hejsan alla läsare!
Jag heter Linda och är en glad, lite sprallig trettonårig tjej bosatt i Stockholm! Jag brinner för fotografering och fotar med min Canon systemkamera. Jag har en rad andra intressen också, så som design, mat, musik, djur & natur, bloggen & utöver detta ännu mer!
Läs mer om mig här


I BLOGGEN
vill jag visa foton jag har tagit, och blanda dessa med min vardag, mode & design. Bloggen är som en fotodagbok, fylld med massa olika roliga saker. För att inte missa något nytt & spännande, kan du alltid lägga till mig på bloglovin här nedan! :)

Kontakt: [email protected]

bloglovin



 AKTUELLT
 Nu har jag äntligen köpt en  systemkamera! Den 8/6 blev en  efterlängtad Canon EOS 500D min,  och jag är jätteglad! Återstår bara  att lära sig lite mer om den! :)


RSS 2.0